Ännu ett recept på påskbakelser. Med rågmjöl och havregryn i smeten, smakar de lite hälsosammare.

Another Easter Cake recipe. With rye flour and oatmeal in the batter, they taste a bit healthier.


Små rabarberpajer

Botten:
150 g margarin
2 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1/2 dl havregryn
1/2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk bakpulver
1 ägg

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det mjuka margarinet, rör om. Blanda i ägget. Tryck degen i små formar eller en stor form i botten och runt kanterna.

Fyllning:
rabarbersylt
2 dl kvarg
2 ägg
1 dl vaniljsåspulver

Fördela sylten på pajbotten. Blanda kvarg, ägg och vaniljsåspulver och lägg på sylten. Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter (om man använder en stor form är gräddningstiden ca 35-40 minuter).


Petit Rhubarb Tarts

Crust:
150 g margarine
2 dl flour
1 dl rye flour
1/2 dl oatmeal
1/2 dl light muscovado sugar
1 tsk baking powder
1 egg

Mix the dry ingredients and add the soft margarine, stir. Mix in the egg. Press the dough into small molds or a large baking pan.

Filling:
rhubarb jam
2 dl qaurk
2 egg
1 dl custard powder

Spread jam on the crust. Mix quark, eggs and custard powder and add on the jam. Bake at 200 degrees for 10-15 minutes (if using a large pan, baking time is about 35-40 minutes)