Saturday, April 23, 2011

Påskbakelse nr 2 / Easter Cake no 2

Ännu ett recept på påskbakelser. Med rågmjöl och havregryn i smeten, smakar de lite hälsosammare.

Another Easter Cake recipe. With rye flour and oatmeal in the batter, they taste a bit healthier.


Små rabarberpajer

Botten:
150 g margarin
2 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1/2 dl havregryn
1/2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk bakpulver
1 ägg

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det mjuka margarinet, rör om. Blanda i ägget. Tryck degen i små formar eller en stor form i botten och runt kanterna.

Fyllning:
rabarbersylt
2 dl kvarg
2 ägg
1 dl vaniljsåspulver

Fördela sylten på pajbotten. Blanda kvarg, ägg och vaniljsåspulver och lägg på sylten. Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter (om man använder en stor form är gräddningstiden ca 35-40 minuter).


Petit Rhubarb Tarts

Crust:
150 g margarine
2 dl flour
1 dl rye flour
1/2 dl oatmeal
1/2 dl light muscovado sugar
1 tsk baking powder
1 egg

Mix the dry ingredients and add the soft margarine, stir. Mix in the egg. Press the dough into small molds or a large baking pan.

Filling:
rhubarb jam
2 dl qaurk
2 egg
1 dl custard powder

Spread jam on the crust. Mix quark, eggs and custard powder and add on the jam. Bake at 200 degrees for 10-15 minutes (if using a large pan, baking time is about 35-40 minutes)


6 comments:

  1. Så härligt gott det ser ut och Glad Påsk på dig med

    ReplyDelete
  2. Cupcakesfluffan: Tack det samma!

    ReplyDelete
  3. They look so pretty! Happy Easter!

    ReplyDelete
  4. Ser sjukt fint ut! Hur många bakelser får man ut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Ellinor! Nu var det väldigt länge sedan jag gjorde dessa, men jag skulle säga att ca 10-12 st blir det av detta recept, beroende förstås på storleken på formarna.

      Delete