Påskhelgen är här, så passa på att baka scones med aprikos och apelsin till brunch. Detta är mitt bidrag till månadens sötsak.

Easter weekend is here, so take the opportunity to bake scones with apricot and orange for brunch. This is my contribution to månadens sötsak.


Apelsin- och aprikos scones

5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 dl torkade aprikoser
75 g smör
1 apelsin, skal
2 dl nypressad apelsinjuice

Blanda alla torra ingredienser och aprikosbitarna. Blanda ner smöret. Tillsätt det rivna apelsinskalet och apelsinjuicen. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Forma till runda scones. Grädda i 225 C ca 10-15 minuter. 


Orange- and Apricot Scones

5 dl flour
2 tsp baking powder
1 dl sugar
1 dl dried apricot
75 g butter
1 orange, zest
2 dl freshly squeezed orange juice

Stir together all the dry ingredients and the chopped apricots. Stir in the butter. Add the orange zest and orange juice. Mix quickly. Form the batter into round scones. Bake at 225 C for 10-15 minutes.