Wednesday, April 13, 2011

Istället för paj / Instead of Quiche


Nästan som små pajer, men stängda. Dessa är även bra att ta med på picknick, lunch till jobbet...
Almost like petite quiches, but closed. These are great to take along on a picnic, lunch  to work... 


Fyllda knyten

Deg
50 g margarin
3,5 dl fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
200 g gräddfil
en nypa salt

Fyllning
fetaost
soltorkad tomat
basilika

Blanda de torra ingredienserna med margarinet. Rör ner gräddfil och blanda till en slät deg. Dela degen I ca 12 bitar som du formar till bullar och sedan plattar ut. Fyll med fetaost, soltorkad tomat och basilika. Dra degkanterna över fyllningen och forma till knyten. Grädda i 200 grader ca 12 minuter.



Filled Bundles

Crust
50 g margarine
3,5 dl whole wheat flour
2 tsp baking powder
200 g sour cream
a pinch of salt

Fillning
feta cheese
sundried tomato
basil

Mix the dry ingredients with margarine. Stir in sour cream and mix to a smooth dough. Divide the dough into about 12 pieces that you shape into balls and then flatten out. Fill with feta, sundried tomato and basil. Pull the sides up over the filling and shape into dumplings. Bake at 200 degrees about 12 minutes.

10 comments:

  1. Så gott, ja perfekt att ta med då det inte blir så kletigt när pajfyllningen är instängd

    ReplyDelete
  2. Delicious! I love the feta, sun dried tomato and basil inside! ;)

    ReplyDelete
  3. Cupcakesfluffan: Stämmer!

    theUngourmet: Thanks!

    ReplyDelete
  4. These really look delicious. They are certainly different. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  5. Så kul idé, en perfekt förrätt på nytt sätt.

    ReplyDelete
  6. Yum! Delicious and so full of flavour thanks to the gorgeous filling!

    ReplyDelete
  7. Pam:Thanks!

    Mary: Thanks, I hope you have a nice day too!

    Mårtenssons kök: Ja precis!

    Maria: That's right!

    ReplyDelete
  8. Himmel så gott! Och vilken trevlig blogg du har.

    ReplyDelete
  9. Maria: Tack, roligt att du tittade in här :)

    ReplyDelete