Tuesday, April 12, 2011

Good Pasta Sauce


Tomat-mascarponesås

1 burk hela tomater
1 lök
1 vitlöksklyfta
färsk basilika
salt
peppar
socker
3-5 msk mascarponeost

kokt pasta

Stek hackad lök och vitlök en stund. Häll sedan i tomaterna. Låt sjuda ca 20 minuter. Krydda. Mixa blandningen med en handmixer ganska slät. Blanda till sist i mascarponeost. Blanda ner den kokta pastan. Servera med parmesanost.


Tomato-Mascarpone Sauce

1 can whole tomatoes
1 onion
1 clove of garlic
fresh basil
salt
pepper
sugar
3-5 tbsp mascarpone cheese

cooked pasta

Fry chopped onion and garlic for a while. Pour in the tomatoes. Let simmer about 20 minutes. Season to taste. Blend mixture with a hand mixer pretty smooth. Mix in the mascarpone and the cooked pasta. Serve with parmesan cheese.

9 comments:

  1. Mascarponeost som jag tycker så mycket om, har aldrig provat ihop med tomat...det låter gott!!:)

    ReplyDelete
  2. This really sounds delicious. I know I would enjoy this pasta. I hope you have a wonderful evening. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  3. Karin: Ja det blev så gott!

    Mary: Thanks!

    ReplyDelete
  4. Det här låter som en maträtt helt i min smak.
    Såå gott det ser ut.

    :-)

    ReplyDelete
  5. Matbloggen: Tack, och den går snabbt att svänga ihop :)

    ReplyDelete