Wednesday, March 2, 2011

Salty Biscuit / Salta kex


Parmesan Biscuit
150g  cheese, mild
100g parmesan
1 dl almond flour / wheat flour
1 egg
black pepper
herbs,  basil oregano, parsley
  
Stir grated cheese with the flour and the egg. Season to taste. Form the dough into small cookies. Bake at 200C for 15 minutes.


Parmesankex
150 g ost, mild
100g parmesan
1 dl mandelmjöl / vetemjöl
1 ägg
svartpeppar
örter, som tex basilika, oregano, persilja
Blanda riven ost med mjölet och rör ner ägget. Krydda. Forma till små runda kex på bakplåtspapper (kexen ändrar inte form under gräddningen). Grädda i 200C ca 15 minuter. 

10 comments:

  1. They look and sound delicious.

    ReplyDelete
  2. Haftiga kex utav parmesan...maste jag testa, har skrivit upp receptet;))
    Kramisar,
    Nena

    ReplyDelete
  3. Thanks Pam!
    Nena, parmesan är så gott och ger en mycket god smak till dessa kex. Lycka till om du testar receptet :) Kram

    ReplyDelete
  4. Näyttävätpä hyviltä! Sopii hyvin karpeillekin mantelijauheesta tehtynä. Itse en kylläkään karppaa, mutta ihan hyvää tekee jonkinmoinen hiilihydraattien karttelu.

    ReplyDelete
  5. Mums, det där såg väldigt spännande ut! :)

    ReplyDelete
  6. Säkert väldigt goda, låter och ser så ut!
    Vi har gjort kex med rosmarin i några gånger, vansinnigt goda blir dom! Perfekta till ost...

    ReplyDelete
  7. Oj vad de kexen ser goda ut! Mandelmjöl? Det har jag aldrig använt, funkar det med finmalda mandlar+vetemjöl?

    ReplyDelete
  8. kmsu: Kiitos!

    Ester: Tack!

    Mårtenssons kök: Tack. Ja, man kan bra variera kryddorna.

    Karin W: Tack! Du kan bra använda finmalda mandlar. Jag använde endast mandel i dessa kex, men man kan förstås ta hälften och hälften eller bara vetemjöl.

    ReplyDelete