På helgen är det roligt att lyxa till frukosten lite. Nygräddade scones är aldrig fel.
On the weekend it's nice to eat something different for breakfast. Freshly baked scones are never wrong.


Hälsoscones

2 dl vetemjöl
1 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk salt
3 tsk bakpulver
50 g smör
50 g torkade tranbär
1,5 dl mjölk

Värm ugnen till 225 grader. Blanda de torra ingredienserna. Hacka i smöret i mjölblandningen så att det blir en grynig massa. Tillsätt sedan tranbär och mjölk och arbeta snabbt samman allt till deg.
Dela degen i cirka 15 bitar. Enklaste sättet är att kavla ut degen och sedan dela. Pensla varje del med lite mjölk. Lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen i cirka 10 minuter.

Healthy Scones

2 dl flour
1 dl whole wheat flour
1 dl oat meal
0,5 tsp salt
4 tbsp baking powder
50 g butter
50 g dried cranberries
1,5 dl milk

Preheat the oven to 225 degrees. Mix the dry ingredients. Chop the butter into the flour mixture so that it becomes a crumbly. Then add the cranberries and milk and work quickly together the dough.
Divide the dough into about 15 pieces. The easiest way is to roll out the dough and then split. Brush each piece with a little milk. Put on a baking sheet with parchment paper. Bake in the upper part of the oven for about 10 minutes.