Ostpaj passar bra som utflyktsmat, till buffe, till lunch eller middag. Man kan välja att göra en stor paj eller flera små pajer av detta recept.
Cheese quiche is well suited as picnic food, the buffet, for lunch or dinner. You can choose to make a bigger pie or several small pies of this recipe.


Små ostpajer

Botten
125 g smör
3 dl mjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
150 g riven ost, stark
0,5 tsk salt
1 krm peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Dela smöret i bitar och tillsätt mjöl och vatten. Rör om. Ställ kallt en stund. Fördela degen i en muffinsplåt, nagga botten och förgrädda skalen 5 minuter i ugnen.
Blanda ingredienserna till fyllningen och häll sedan den i de förgrädda pajskalen.  Grädda pajerna ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och pajerna fått fin färg. Låt svalna. God att äta både ljummen och kall. Servera med en god sallad till.


Petit Cheese Quiche

Crust
125 g butter
3 dl flour
1 tbsp cold water

Filling
3 egg
2 dl cream
150 g grated cheese, strong
0,5 tsp salt
pinch of pepper

Preheat oven to 200 degrees. Divide the butter into pieces and add the flour and water. Stir. Refrigerate for a while. Divide the dough into a muffin pan, prick holes in the ground and pre-bake the shells 5 minutes in the oven.
Mix the ingredients for the filling and then pour it into the pre-baked shells. Bake the pies for 25 minutes until the filling has settled and pies are golden. Allow to cool. They are good to eat both warm and cold. Serve with a good salad.