The largest carrot ever grown weighed a whopping
18.99 pounds.
Den största moroten som någonsin odlats vägde 8,6 kg.
Kikärt-morotsbiffar
1 burk kikärter
1 lök
2 vitlöksklyfta
1 morot, riven
4 msk soltorkad tomapesto eller soltorkade tomater, hackade
1 msk tomatpuré
1 ägg
riven parmesan
några msk mjöl
persilja
gräslök
salt
peppar
Lägg kikärterna i en skål och mosa dem med en stavmixer till en slät smet.
Hacka löken och vitlöken. Riv moroten grovt och skär soltorkade tomater mindre.
Fräs löken i en stekpanna en stund och blanda löken sedan med kikärterna.
Tillsätt morötter, soltorkade tomater, tomatpuré, ägg, parmesan och mjöl så
mycket att du kan forma biffar av smeten. Blanda väl och krydda blandningen. Med
fuktiga händer formar du biffar av smeten och steker dem i oljad stekpanna
gyllene bruna.
Chickpea-Carrot Patty
1 can chickpeas
1 onion
2 cloves of garlic
1 carrot, grated
4 tbsp sundried tomatopesto or sundried tomatos, chopped
1 tbsp tomato paste
1 egg
grated parmesan
a few tbsp flour
parsley
chives
salt
pepper
Put the chickpeas in a bowl and mash them with a stick blender to a
smooth paste. Chop onions and garlic. Grate the carrots coarsely and cut
sun-dried tomatoes into smaller pieces. Fry the onions in a skillet for a while
and then mix the onion with chickpeas. Add the carrots, sundried tomatoes,
tomato paste, egg, parmesan and flour so much that you can shape patties of
dough. Mix well and season the mixture. With wet hands shape patties of the batter and fry them in oiled
skillet golden brown.
4 Comments
Kikärtsbiffar är riktigt gott, har ett recept med kokt potatis i som brukar bli bra, men din version med parmesan låter ju guld!
ReplyDeleteHej Li! Jag har inte testat att ha i kokt potatis, men det blir säkert gott så också. Tack för att du tittade in här :)
ReplyDeleteSer ut som en rätt helt i min smak. Som före detta vegetarian har jag en förkärlek till gröna rätter. Denna ska jag bookmarka och prova framöver. Gillar att lyxa till enklare rätter såsom du gjort här med parmesanen..
ReplyDeleteHej Minna
ReplyDeleteJo, parmesanen ger det lilla extra :)