Makaronilåda är barndom för mig, en rätt jag växt upp med. Nu lagar jag den själv i vegetarisk form.
Macaroni Casserole is childhood to me, a dish I grew up with. Now I cook it myself in vegetarian form.
Makaronilåda

3-4 dl makaroni
2 dl sojakross
2 dl vatten
0,5 vegetarisk buljongtärning
1-2 morot
1 lök
1 klyfta vitlök
1 msk ketchup
1 kryddmått sambal oelek
oregano
basilika
peppar

Äggstanning
5 dl mjölk
2 ägg
salt
peppar

Koka makaroni enligt förpackningen. Koka upp vatten och ha i buljongtärning och sojakrosset. Låt stå 10 minuter. Stek hackad lök och vitlök. Tillsätt den skalade och skivade moroten. Låt steka en stund. Tillsätt sojakrosset och kryddor. Blanda makaronerna och sojan och häll i en ugnsform. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över makaroniblandningen. Strö riven ost på. Grädda i 200 grader 45 minuter.

Finnish Macaroni Casserole

3-4 dl macaroni
2 dl textured soy mince
2 dl water
0,5 vegetarian stock cube
1-2 carrot
1 onion
1 clove garlic
1 tbsp ketchup
pinch of sambal oelek
oregano
basil
pepper

Egg mixture
5 dl milk
2 egg
salt
pepper

Boil macaroni according to package directions. Boil the water and add the stock cube and soy mince. Let stand for 10 minutes. Fry chopped onion and garlic. Add the peeled and sliced carrots. Let fry for a while. Add the soy mince and spices. Mix macaroni and soy and pour into a baking dish. Mix the ingredients to the egg mixture and pour it into the dish. Sprinkle with grated cheese. Bake at 200 degrees for 45 minutes.