Den här blir en klar favorit på julbordet! Super, super god.
This one is going to be a favorite on the Christmas table! Super good.

Brownies med pepparkaksdeg och choklad

200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
100 g vit choklad
Valfri mängd pepparkaksdeg

Smält smöret i en kastrull. Blanda i den mörka chokladen låt den smälta i smöret. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg-sockersmeten. Blanda sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Hacka vit choklad och tryck ner i smeten. Tryck ner bitar av pepparkaksdegen lite här och var i brownien. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter. Låt svalna och ställ i kylen. Kan frysas.

Brownies with gingerbread dough and chocolate

200 g dark chocolate
200 g butter
4 egg
2 dl sugar
2½ dl flour
pinch of salt
100 g white chocolate
gingerbread dough

Melt the butter in a saucepan. Mix in the dark chocolate and let it melt in the butter. Stir until smooth. Beat eggs and sugar lightly. Stir chocolate mixture into egg-sugar mixture. Then mix flour and salt and stir into the batter and mix it until smooth. Pour batter into a pan with removable edge (about 22 cm in diameter). Chop the white chocolate and press into the batter. Press the pieces of  gingerbread dough here and there in the brownies. Bake in lower part of the oven at 200 degrees for about 12-17 minutes. Let cool and place in the fridge. Can be frozen.