Den här blir en klar favorit på julbordet! Super, super god.
This one is going to be a favorite on the Christmas table! Super good.
Brownies med pepparkaksdeg
och choklad
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
100 g vit choklad
Valfri mängd pepparkaksdeg
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i den mörka chokladen låt den smälta i smöret. Rör till en jämn smet.
Vispa ägg och socker lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg-sockersmeten. Blanda
sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll
smeten i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Hacka vit choklad
och tryck ner i smeten. Tryck ner bitar av pepparkaksdegen lite här och var i
brownien. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter. Låt
svalna och ställ i kylen. Kan frysas.
Brownies with gingerbread
dough and chocolate
200 g dark chocolate
200 g butter
4 egg
2 dl sugar
2½ dl flour
pinch of salt
100 g white chocolate
gingerbread dough
13 Comments
Det här ser helt fantastiskt gott ut! Måste testas. Vill även fråga om jag kan få låna bild och recept till min julblogg? Självklart med hänvisning till dig :-)
ReplyDeleteTomtens Dotter: Tack och ja, du får låna bild och recept, så länge du hänvisar till mig :) Roligt!
ReplyDeleteTack snälla, nu är inlägget skrivet.
ReplyDeleteNu sitter jag och längtar efter att butikerna ska börja sälja pepparkaksdeg så att jag kan provbaka :-)
Ha en bra dag
Tomtens Dotter: Tack själv, väldigt snällt av dig! Jag blev nu också sugen på den här :)
ReplyDeleteJAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!
ReplyDeleteAnonym: :)
ReplyDeleteProvsmakade nu och jag har ett ord till dig: Kärlek!
ReplyDeleteSmakade dessa hos Tomtens Dotter, säger bara "To die for" (Eller kanske gå över lik för att få...)
ReplyDeleteErica: :) Roligt!!!
ReplyDeleteAsgeira: Mycket kul att höra! Tack för kommentaren!
Hej! Vi ska åka till Singapore om två veckor, vet du vart man kan köpa pepparkaksdeg? (Eller färdiga pepparkakor men deg är ju lite roligare för barnen...) Jag gissar på IKEA förstås, är det enkelt att åka dit? Har ganska maxat schema så jag behöver skissa på en shopplingplan. Om du har tips på annan bra matbutik som säljer lite västerländskt, typ olika mjöl, frön, gryn osv så får du gärna tipsa. Det är ganska begränsat här i Vietnam, och det "black wheat" jag har hittat har inte vart så kul att baka med....
ReplyDeleteHej Elin,
DeleteÅh, vad härligt att ni skall till Singapore. Jag saknar så värmen och livsstilen i Singapore. Här i Amsterdam har det nu varit grått, blåsigt och kallt.
Ja, pepparkaksdeg får du från Ikea. Den finns två Ikea att välja på, den ena ligger mera i centrum (Ikea Alexandra) och den andra närmare flygplatsen (Ikea Tampines). Med buss kommer man till Ikea och taxi kostar inte heller mycket. Jag skulle säga att Cold Storage har ett bra urval på mjöl, frön...Den i Great World City är lite större och där hade de mycket olika alternativ. Black wheat låter annorlunda och spännande :)
Ha det så bra!
Glömde säga att Annas pepparkakor får man på Liang Court - Meidi Ya mataffären i Clarke Quay.
DeleteJag ska lägga in Alexandra på listan och se om vi kan få in det i vår "route" :)
ReplyDeleteVi har tre nätter där och ska hinna med Singapore Zoo och ev Sentosa. Sen vill vi äta kinesiskt så har du bra tips så får du hojta till. Ska bli så kul att återse Singpore för tredje gången! Ja jag vet inte riktigt vad "black wheat" är, det är de få gånger när vi hittar "något slags brunt bröd" på bageriet....