Makaroner och ost
  
Inte kanske den mest näringsrika maten, men när du använder dig av spenat och tomat blir det mycket bättre. Nästan hälsosamt.
  
4 portioner
250 g makaroni pasta
175 g spenat
200 g tomater
50 g smör
50 g vetemjöl
600 ml mjölk
1 nypa cayenne peppar
175 g Cheddar ost, riven
salt och malen svartpeppar
  
Koka makaroner enligt anvisning. Tvätta spenaten och hacka grovt. Placera i en stor kastrull och koka under omrörning, tills den har mjuknat. Skär tomaterna. Sätt ugnen på 200C. Smält smöret i en stor kastrull. Rör i mjöl med träslev och koka under omrörning, i 1 minut. Tillsätt lite av mjölken i gången, rör väl tills slät. Rör i cayennepeppar, 100g av osten och de avrunna makaronerna. Smaka av. I en lätt smord stor ugnsfast form lägg hälften av makaroniblandningen. Täck med spenat. Lägg i de skivade tomaterna följt av den återstående makaroni blandningen. Strö över resterande ost och baka i ugnen i 15-20 minuter tills osten är gyllene och bubblar.
  
Macaroni-Cheese Layer
  
Propably not the most nutritious food, but by adding spinach and tomato it gets better. Almost healthy.
  
Serves 4
250 g macaroni pasta
175 g spinach
200 g tomatoes
50 g butter
50 g plain flour
600 ml milk
1 pinch cayenne pepper
175 g mature Cheddar cheese, grated
salt and ground black pepper
  
Bring a large pan of water to the boil and cook the macaroni according to instructions. Drain. Wash the spinach and roughly chop. Place in a large saucepan and cook, stirring, until it has wilted. Slice the tomatoes. Preheat the oven to 200C. Melt the butter in a large saucepan. Stir in the flour with wooden spoon and cook, stirring, for 1 minute. Add about ¼ of the milk, stirring well until smooth. Add the milk in this way untill it has all been incorporated and you have a smooth sauce. Stir in the cayenne pepper, 100g of the cheese and the drained macaroni. Season to taste. In a lightly greased large ovenproof dish spoon half of the macaroni mixture. Cover with spinach. Add the sliced tomatoes followed by the remaining macaroni mixture. Sprinkle with the remaining cheese and bake in the oven for 15-20 minutes until the cheese is golden and bubbling.