The white chocolate's sweetness and the sourish of the lemon come together in this cake. Each piece melts on the tongue.
Vit chokladkaka
100 g vit choklad
100 g smör eller
margarin
150 g kvarg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
½ citron, skal
och saft
2 tsk
vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Smörj och
ströbröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 200
grader. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör
kvarg och socker till en jämn smet. Tillsätt smör och choklad och blanda väl.
Riv citronskalet och pressa citronsaft och blanda ner i smeten. Blanda mjöl,
vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i
formen. Grädda mitt i ugnen i 25
minuter. LÃ¥t svalna.
White Chocolate Cake
100 g white
chocolate
100 g butter
150 g quark
2 dl sugar
2 ½ dl flour
½ lemon, juice
and zest
2 tsp vanilla
sugar
1 tsp baking
powder
½ tsp salt
5 Comments
Oj oj oj, den här ska jag baka till nästa mammafika! K
ReplyDeleteGud vad gott, jag älskar vit choklad. Får du tag i kvarg här? Eller ska man ersätta det med crème fraîche? //Lena K
ReplyDeleteKakan är också god att äta kylskåpskall och man kan med fördel baka den redan dagen innan.
ReplyDeleteKvarg hittar man i Carrefour och i The German Market Place (Bukit Timah Road).
Jag hann aldrig till Carrefour så det blev med creme fraiche. Supergott, tyckte alla gäster! Tack för receptet! //Lena
ReplyDeleteHej Lena, roligt att det smakade!
ReplyDelete