En spansk omelett eller spansk tortilla är en traditionell rätt från Spanien. Det är en omelett gjord på ägg och potatis, vanligtvis inklusive lök. Enkelt, mättande och gott!

A Spanish omelette or Spanish tortilla is a traditional dish from Spain.  It is an omelette made with eggs and potatoes, usually including onion. Simple, filling and delicious!


Oven Baked Spanish Omelette


400 g potatoes 

6 eggs

1 red onion, chopped

2 tbsp olive oil

1 tsp salt

 

Preheat the oven to 175°C.

Peel the potatoes and with a mandolin slicer slice them very thinly 

Peel and slice the onion into small pieces. Add the potatoes, onions, salt and olive oil into a bowl and mix well to combine.

Layer the ingredients into a baking dish and place in the oven for 30 minutes. Whisk the eggs and pour them onto the potato & onion mixture and bake for another 20 minutes. 



Spansk Ugnsbakad Omelett


400 g potatis

6 ägg

1 rödlök, hackad

2 msk olivolja

1 tsk salt


Värm ugnen till 175 °C.

Skala potatisen och skiva den mycket tunt med en mandolin.

Skala och skiva löken i små bitar. Lägg potatis, lök, salt och olivolja i en skål och blanda väl.

Lägg ingredienserna i en ugnsform och sätt in i ugnen i 30 minuter. Vispa upp äggen och häll dem över potatis- och lökblandningen och grädda i ytterligare 20 minuter.