Muffins med Biscoffkräm
6 st
50 g smör, rumstempererat
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 stort ägg
0,5 dl creme fraiche
1.5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
Fyllning
biscoffkräm
Värm ugnen till 175 C. I en skål, rör ihop smör, socker och vanilj tills det blir krämigt. Tillsätt ägg och creme fraiche. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, kardemumma och salt. Blanda tills smeten är slät. Häll smeten i muffinsformar och lägg i en klick biscoffkräm. Grädda i ugnen i cirka 15-18 minuter.
Muffins with Biscoff Spread
6 pcs
50 g butter, room temperature
1 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 large egg
0.5 dl creme fraiche
1.5 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract
a pinch of salt
Filling:
biscoff spread
Preheat the oven to 175 C. In a bowl, mix together butter, sugar and vanilla until creamy. Add egg and creme fraiche. Then add flour, baking powder, cardamom and salt. Mix until the batter is smooth. Pour the batter into muffin cups and add a dollop of the biscoff spread. Bake in the oven for about 15-18 minutes.



0 Comments