På senaste tid har jag varit förtjust i muffins med fyllning. Så jag har bakat en del och denna gång blev det en fyllning med biscoffkräm. Så det är muffins med vaniljsmak och fyllningen har kanelsmak. Gott och enkelt!

Lately I've been fond of muffins with filling. So I've baked a few and this time it was a filling with biscoff cream. So these are vanilla-flavored muffins with a cinnamon flavored filling. Delicious and easy!


Muffins med Biscoffkräm

6 st


50 g smör, rumstempererat

1 dl ljust farinsocker

0,5 tsk vaniljextrakt

1 stort ägg

0,5 dl creme fraiche

1.5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljextrakt

en nypa salt


Fyllning

biscoffkräm


Värm ugnen till 175 C. I en skål, rör ihop smör, socker och vanilj tills det blir krämigt. Tillsätt ägg och creme fraiche. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, kardemumma och salt. Blanda tills smeten är slät. Häll smeten i muffinsformar och lägg i en klick biscoffkräm. Grädda i ugnen i cirka 15-18 minuter.



Muffins with Biscoff Spread 

6 pcs


50 g butter, room temperature

1 dl light brown sugar

0.5 tsp vanilla extract

1 large egg

0.5 dl creme fraiche

1.5 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla extract

a pinch of salt


Filling:

biscoff spread


Preheat the oven to 175 C. In a bowl, mix together butter, sugar and vanilla until creamy. Add egg and creme fraiche. Then add flour, baking powder, cardamom and salt. Mix until the batter is smooth. Pour the batter into muffin cups and add a dollop of the biscoff spread. Bake in the oven for about 15-18 minutes.