Om du inte kan äta socker eller undviker att äta socker, men vill ändå baka något gott har jag ett recept till dig som passar bra nu i jultider. En mjuk pepparkaka bakad på erythritol och mandelmjöl och smaksatt med pepparkakskrydda. 

If you can't eat sugar or avoid eating sugar, but still want to bake something delicious, I have a recipe for you that is perfect for Christmas. A soft gingerbread cake baked with erythritol and almond flour and flavored with gingerbread spice.


Keto Mjuk Pepparkaka

2 kakor


15 g kokosolja, smält

15 g erythritol

1 ägg

20 g grädde

1/8 tsk vaniljextrakt

40 g mandelmjöl

1,5 tsk pepparkakskrydda

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt


Rör kokosolja och socker i en skål. Tillsätt ägg, grädde och extrakt. Tillsätt slutligen mandelmjöl, pepparkakskrydda, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Häll smeten i bakformar (7-8cm i diameter). Grädda i 175°C i 15-18 minuter. Låt svalna. 



Keto Gingerbread Cake

2 cakes


15 g coconut oil, melted

15 g erythritol

1 egg

20 g heavy cream

1/8 tsp vanilla extract

40 g almond flour

1.5 tsp gingerbread spice

1/4 tsp baking powder

a pinch of salt


Stir together coconut oil and sugar in a bowl. Add egg, cream and extract. Finally add almond flour, gingerbread spice, baking powder and salt. Stir until smooth. Pour the batter into baking tins (7-8 cm in diameter). Bake at 175°C for 15-18 minutes. Let cool.