Gingerbread Muffins
5 pcs
50 g butter, melted
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
1 large egg, room temperature
0.5 tbsp dark syrup
1,5 dl all-purpose flour
1.5 tsp cinnamon
3/4 tsp ground ginger
0.5 tsp ground cardamom
0.5 tsk ground cloves
0.5 tsk ground nutmeg
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
gingerbread dough, pieces
Preheat oven to 175°C. In a bowl, combine butter, oil and sugar. Mix in the egg and syrup. Add the flour, spices, baking powder and salt. Stir until completely combined. Spoon the batter into muffin cups. Press pieces of gingerbread dough in each muffin. Bake for 18-20 minutes, or until the edges are set and the center is almost set. Allow to cool completely.
Pepparkaka Muffins
5 st
50 g smör, smält
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 stort ägg, rumstempererat
0,5 msk mörk sirap
0,5 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk kanel
3/4 tsk mald ingefära
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk mald kryddnejlika
0,5 tsk mald muskotnöt
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
pepparkaksdeg, bitar
Värm ugnen till 175°C. I en skål, blanda smör, olja och socker. Blanda i ägg och sirap. Tillsätt mjöl, kryddor, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat. Fördela smeten jämnt i muffinsformar. Tryck i bitar av pepparkaksdeg i varje muffins. Grädda dem i 18-20 minuter, eller tills kanterna stelnat och mitten nästan stelnat. Låt dem svalna helt.



0 Comments