Krämig potatisgratäng med Färskost
1 kg potatis, skalad och skivad
2 gula lökar, skalad och hackad
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 klyfta vitlök, pressad
3 dl grädde
1 dl färskost, vitlök & örter
1,5 dl riven ost
Värm ugnen till 200 C grader. Varva potatisskivor, lök och vitlök i en lätt smord, ugnssäker form. Krydda med salt och peppar mellan varven. Blanda grädde med färskost och 1 dl riven ost och häll på potatisen. Strö över resterande riven ost. Grädda i ca 50 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Creamy Potato Gratin with Cream Cheese
1 kg potatoes, peeled and sliced
2 red onions, peeled and chopped
1 tsp salt
2 pinches of white pepper
1 clove garlic, pressed
3 dl cream
1 dl cream cheese, garlic & herbs
1.5 dl grated cheese
Preheat oven to 200 C degrees. Layer the potato slices, onion and garlic in a lightly greased ovenproof dish. Season with salt and pepper in between. Mix the cream with cream cheese and 1 dl of the grated cheese and pour over the potatoes. Sprinkle with the remaining grated cheese. Bake for about 50 minutes or until the potatoes soft.


0 Comments