Choklad och apelsin är en god smakkombo. Jag tycker om Marabous apelsinkrokant och Terry's mörk choklad med apelsin. Detta bakverk är så gott med just de smakerna. Gott, gott :) 

Chocolate and orange are a great flavor combo. I like Marabou's orange crisp chocolate and Terry's dark chocolate with orange. This pastry is so delicious with these flavors. Delicious, delicious :)



Choklad-Apelsinkaka med Smul


Smultopping:

30 g smör, mjukt

3/4 dl mjöl

1/4 dl ljust farinsocker

0,5 apelsin, skal

en nypa salt


Kaka:

40 g smör, mjukt

20 ml olja

1 dl ljust farinsocker

1 ägg

1 dl mjöl

0,5 dl kakaopulver

0,5 apelsin, skal

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vanilj

en nypa salt


Värm ugnen till 175°. Klä en bakform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper. Rör ihop ingredienserna till toppingen i en skål.


För kakan, rör ihop smör, olja och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver, apelsinskal, vanilj och salt. Rör om tills allt är blandat. Bred ut smeten i den förberedda bakformen och täck med smultoppingen. Grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna.



Chocolate Orange Cake with  Crumbs


Crumb Topping:

30 g butter, soft

3/4 dl flour

1/4 dl light brown sugar 

one pinch of salt


Cake:

40 g butter, soft

20 ml oil

1 dl light brown sugar

1 egg 

1 dl flour

0.5 dl cocoa powder

1 tsp baking powder

0.5 orange, zest

0.5 tsp vanilla

one pinch salt


Pre-heat the oven to 175° C. Line a baking pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper. In a bowl stir together the ingredients for the topping. 


For the cake, stir together butter, oil and sugar. Add the egg and stir well. Add the flour, cocoa, baking powder, orange zest, vanilla and salt. Stir until mixed. Spread the batter in the prepared baking pan and cover with crumb topping. Bake for approximately 20 minutes. Let cool.