En söt liten tårta som jag bakade till en diabetiker. Av detta recept gjorde jag två kakor, men om man vill ha en större, baka då bara en. Så saftig och god och jag tycker att detta är ett perfekt recept till ett sockerfritt tårtbotten. Jag dekorerade tårtan med vispad grädde och färska hallon. 

A cute little cake that I baked for a diabetic. I made two cakes from this recipe, but if you want a bigger one, just bake one. So moist and delicious and I think this is a perfect recipe for a sugar-free cake base. I decorated the cake with whipped cream and fresh raspberries.


Keto Mandelkakor

2 kakor


15 g kokosolja, smält

15 g erythritol

1 ägg

20 g grädde

1/4 tsk mandelextrakt

1/8 tsk vaniljextrakt

40 g mandelmjöl

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt


Rör kokosolja och socker i en skål. Tillsätt ägg, grädde och extrakt. Tillsätt slutligen mandelmjöl, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Häll smeten i 2 silikonmuffinsformar (7cm i diameter). Grädda i 175°C i 15-18 minuter.



Keto Almond Cakes

2 cakes


15 g coconut oil, melted

15 g erythritol

1 egg

20 g heavy cream

1/4 tsp almond extract

1/8 tsp vanilla extract

40 g almond flour

1/4 tsp baking powder

a pinch of salt


Stir together coconut oil and sugar in a bowl. Add egg, cream and extracts. Finally add almond flour, baking powder and salt. Stir until smooth. Pour the batter into 2 silicone muffin tins (7cm in diameter). Bake at 175°C for 15-18 minutes.