Veganska crepes gjorda på aquafaba. Du väljer själv om du gör saltiga eller söta. De saltiga är goda att fylla med bolognese eller stekt svamp. Och de söta är goda att äta med sylt och glass. Ha en fin dag vänner!

Vegan crepes made with aquafaba. You choose whether you want to make them savoury or sweet. The savoury ones are good to fill with bolognese or fried mushrooms. And the sweet ones are good to eat with jam and ice cream. Have a nice day friends!


Vegan Crepes


2.5 dl all-purpose flour

1.5 dl cold almond milk

1.5 dl cold water

1 1/4 dl chickpea brine

¼ tsp salt

1 tbsp melted vegan butter, 


For sweet crêpes add:

2 tsp sugar


Whisk together all the ingredients in a bowl. Let batter sit in the refrigerator 30 minutes. Pre-heat a pan on high heat, and brush with oil. Add 2-3 tablespoons of batter and swirl to coat pan. Cook until the bottom of the crêpe is golden and slides off the pan easily. Flip and cook on the other side. Move crêpe to a plate to cool, and repeat with the remaining batter. 



Veganska Crêpes


2,5 dl vetemjöl

1,5 dl kall mandelmjölk

1,5 dl kallt vatten

1 1/4 dl kikärtsspad

¼ tsk salt

1 msk smält veganskt smör


För söta crêpes:

2 tsk socker


Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Låt smeten stå i kylskåpet i 30 minuter. Värm en stekpanna på hög värme och pensla med olja. Tillsätt 2-3 matskedar smet och virvla runt för att täcka pannan. Stek tills crêpens botten är gyllenbrun och glider lätt av pannan. Vänd och stek på andra sidan. Flytta crêpen till en tallrik för att svalna och upprepa med resterande smet.