Vanilj Syltmuffins
30 ml olja
20 g smält smör
1 dl ljust farinsocker
1 stort ägg, rumstempererat
0,5 dl creme fraiche, rumstempererat
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
sylt
Värm ugnen till 175 °C. Rör ihop olja, smör och socker i en skål. Tillsätt sedan ägg, creme fraiche och vaniljextrakt. Rör om väl. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills det är slätt. Fördela smeten i muffinsformar, toppa sedan med sylt. Grädda i ca. 15 minuter. Låt svalna.
Vanilla Jam Muffins
30 ml oil
20 g melted butter
1 dl light brown sugar
1 large egg, room temperature
0.5 dl creme fraiche, room temperature
1 tsp vanilla extract
1.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
a pinch of salt
jam
Preheat the oven to 175 °C. Mix the oil, butter and sugar in a bowl. Then add the egg, creme fraiche and vanilla extract. Stir well. Add the dry ingredients and stir until smooth. Divide the batter into muffin tins, then top with jam. Bake for approx. 15 minutes. Let cool.
0 Comments