Muffins med fyllning av söt sylt. Gott? Ja, barnsligt gott :) Jag använde jordgubb-vaniljsylt, men ta den du har hemma. Behöver du något gott rätt fort, baka då dessa. Ha en bra dag!

Muffins with a sweet jam filling. Delicious? Yes, childishly delicious :) I used strawberry-vanilla jam, but take whatever you have at home. If you need something delicious really fast, bake these. Have a great day!


Vanilj Syltmuffins


30 ml olja

20 g smält smör

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg, rumstempererat

0,5 dl creme fraiche, rumstempererat

1 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt


sylt


Värm ugnen till 175 °C. Rör ihop olja, smör och socker i en skål. Tillsätt sedan ägg, creme fraiche och vaniljextrakt. Rör om väl. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills det är slätt. Fördela smeten i muffinsformar, toppa sedan med sylt. Grädda i ca. 15 minuter. Låt svalna.



Vanilla Jam Muffins


30 ml oil

20 g melted butter

1 dl light brown sugar

1 large egg, room temperature

0.5 dl creme fraiche, room temperature

1 tsp vanilla extract

1.5 dl wheat flour

1 tsp baking powder

a pinch of salt


jam


Preheat the oven to 175 °C. Mix the oil, butter and sugar in a bowl. Then add the egg, creme fraiche and vanilla extract. Stir well. Add the dry ingredients and stir until smooth. Divide the batter into muffin tins, then top with jam. Bake for approx. 15 minutes. Let cool.