Det här är ett bakverk som är både ett kex och en muffins. Sylten gör att de blir lite mjuka men kanterna är knapriga som i kex. Använd den sylt du gillar. Jag hade rom-körsbär och den sylten blir så god med chokladsmaken.

This is a pastry that is both a biscuit and a muffin.. The jam makes them a little soft with but the edges are crunchy like in biscuits. Use whatever jam you like. I had rum cherry and that jam goes so well with the chocolate flavor.


Rum Cherry Chocolate Cookie Muffins


65 g butter, melted 

0.5 dl light brown sugar

1 1/4 dl all purpose flour

0.5 dl cocoa powder

one pinch of salt 

2-3 tbsp rum cherry jam


Preheat oven to 175ºC. Line a 20 cm x 10 cm baking pan with parchment paper. Stir together the melted butter and sugar. Add flour, cocoa, and salt. Mix until well combined. Press 2/3 of the dough into muffin cups. Put a dollop of jam evenly over the bottom. Crumble over the remaining dough. Bake for about 15 minutes. Remove from the oven and let them cool completely.



Rom-Körsbär Chokladkexmuffins


65 g smör, smält

0,5 dl ljust farinsocker

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

en nypa salt

2-3 msk rom körsbärssylt


Värm ugnen till 175ºC. Klä en ugnsform 20 x 10 cm med bakplåtspapper. Rör ihop det smälta smöret och sockret. Tillsätt mjöl, kakao och salt. Blanda tills det är väl kombinerat. Tryck ut 2/3 av degen i muffinsformar. Lägg i en klick sylt jämnt över botten. Smula över resterande deg. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna helt.