Muffins bakade med olja och morot ger dig saftiga muffins. Dessa muffins blir smakrikare och saftigare dagen efter. Och de håller sig saftiga i flera dagar. Jag gjorde en glasyr på färskost och florsocker. 

Muffins baked with oil and carrot give you moist muffins. These muffins become more flavorful and moist the next day. And they stay moist for several days. I made a frosting of cream cheese and powdered sugar.


Morotsmuffins

8 st


2 ägg

2 1/4 dl socker

2 dl finriven morot

60 ml olja

60 g smält smör

2 tsk citronsaft

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1.5 tsk malen kanel

1.5 tsk malen kardemumma

0,5 tsk ingefära

en nypa salt


Frosting

120 g färskost

4 msk florsocker


Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt morötter, olja, smör och citronsaft. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienserna till frostingen och bred på muffinsen.  



Carrot Muffins

8 pcs


2 eggs

2 1/4 dl sugar

2 dl grated carrots

60 ml oil

60 g melted butter

2 tsp lemon juice

2.5 dl wheat flour

1 tsp baking powder

1.5 tsp ground cinnamon

1.5 tsp ground cardamom

0.5 tsp ground ginger

a pinch of salt


Frosting

120 g cream cheese

4 tbsp icing sugar


Preheat oven to 175°. Beat eggs and sugar until fluffy. Add carrots, oil, butter and lemon juice. Then mix in flour, baking powder, cinnamon, cardamom and salt. Pour the batter into muffin tins. Bake in the oven for about 18-20 minutes. Let cool. Mix the ingredients for the frosting and spread on the muffins.