Carrot Cake Muffins
5 pcs
30 g butter, melted
30 oil
1 1/4 dl light brown sugar
1 large egg
1 tsp vanilla extract
1 1/4 dl finely shredded carrots
1.5 dl all-purpose flour
1 tsp ground cinnamon
0,5 tsp cardamom
3/4 tsp baking powder
¼ tsp ginger
one pinch of salt
Cream Cheese Filling:
40 g cream cheese
3/4 tbsp granulated sugar
0.5 tsp vanilla extract
Preheat the oven to 175°C. Stir together butter, oil and sugar. Add the egg and vanilla, stir until fluffy. Add the carrots. Then mix in flour, cinnamon, cardamom, baking powder and salt. Pour the batter into muffin cups and make a dwell in each. For the filling stir together all the ingredients. Divide the filling among the muffins. Bake in the oven for about 18-20 minutes. Let cool.
Morotskaka-Muffins
5 st
30 g smält smör
30 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl finriven morötter
1,5 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
0,5 tsk kardemumma
3/4 tsk bakpulver
¼ tsk ingefära
en nypa salt
Färskostfyllning:
40 g färskost
3/4 msk strösocker
0,5 tsk vaniljextrakt
Värm ugnen till 175°C. Rör ihop smör, olja och socker. Tillsätt ägg och vanilj, rör tills det är fluffigt. Tillsätt morötterna. Blanda sedan i mjöl, kanel, kardemumma, bakpulver och salt. Häll smeten i muffinsformar och gör en fördjupning i varje. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Fördela fyllningen mellan muffinsen. Grädda i ugnen i cirka 18-20 minuter. Låt svalna.
0 Comments