Cardamom Pear Bundt Cake
30 g butter, melted
20 ml oil
0.5 dl light brown sugar
0.5 dl granulated sugar
1 large egg, room temperature
1 tsp vanilla extract
1 3/4 dl all purpose flour
1 tsp cardamom
0.5 tsp ground cinnamon
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
1 pear, puree
Maple Frosting
0.5 dl powdered sugar
12 g butter, melted
2 tsp pure maple syrup
Preheat the oven to 175 C. Butter and flour a bundt cake pan.
Stir together the butter, oil and sugars until smooth. Add the egg and vanilla extract and stir well. Stir in the dry ingredients and the pear puree. Pour batter into the prepared bundt pan. Smooth the top of the batter. Bake the cake for approximately 25-30 minutes. Remove the cake from the oven and let cool in the pan for 15 minutes.
To make the frosting, mix together the butter, sugar and 1 teaspoon maple syrup. Add 1 teaspoon more syrup until desired consistency is reached. Drizzle the frosting on top of the cake.
Kardemumma Päronsockerkaka
30 g smält smör
20 ml olja
0,5 dl ljust farinsocker
0,5 dl strösocker
1 stort ägg, rumstempererat
1 tsk vaniljextrakt
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen kanel
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
1 päron, puré
Lönnsirapfrosting
0,5 dl florsocker
12 g smält smör
2 tsk ren lönnsirap
Värm ugnen till 175 °C. Smörj och mjöla en sockerkaksform.
Rör ihop smör, olja och socker tills det är slätt. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och rör om väl. Rör i de torra ingredienserna och päronpurén. Häll smeten i sockerkaksformen. Jämna ut smeten. Grädda kakan i cirka 25-30 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i 15 minuter. För att göra frostingen, blanda smör, socker och 1 tsk lönnsirap. Tillsätt 1 tsk mer lönnsirap tills önskad konsistens uppnås. Ringla frostingen över kakan.
0 Comments