Apple Cinnamon Muffins
30 g butter, melted
20 ml oil
1 dl light brown sugar
1 large egg
1 tsp vanilla extract
1.5 dl all purpose flour
1 tsp cinnamon
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
2.5 tbsp creme fraiche
1 apple, grated
pearl sugar
Preheat the oven to 175 C. Stir together the butter, oil and sugar until combined. Add the egg and vanilla extract and stir well. Stir in the dry ingredients, creme fraiche and grated apple. Pour batter into muffins cups. Top with pearl sugar. Bake the muffins for 15-18 minutes. Remove from the oven and let cool.
Äpple- och Kanelmuffins
30 g smält smör
20 ml olja
1 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
2,5 msk crème fraiche
1 äpple, rivet
pärlsocker
Värm ugnen till 175 °C. Rör ihop smör, olja och socker tills allt är blandat. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och rör om väl. Rör i de torra ingredienserna, crème fraiche och rivet äpple. Häll smeten i muffinsformar. Toppa med pärlsocker. Grädda muffinsen i 15–18 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
0 Comments