Äppel och kanel, en perfekt smakkombination. Jag har rivet äpple i dessa och det gör muffinsen så saftiga. Brukar du baka med äpple? Ha en toppen dag. 

Apple and cinnamon, a perfect flavor combination. I used grated apple in these and it makes the muffins so moist. Do you like to bake with apple? Have a great day.


Apple Cinnamon Muffins


30 g butter, melted

20 ml oil

1 dl light brown sugar

1 large egg

1 tsp vanilla extract

1.5 dl all purpose flour

1 tsp cinnamon

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt

2.5 tbsp creme fraiche

1 apple, grated


pearl sugar


Preheat the oven to 175 C. Stir together the butter, oil and sugar until combined. Add the egg and vanilla extract and stir well. Stir in the dry ingredients, creme fraiche and grated apple. Pour batter into muffins cups. Top with pearl sugar. Bake the muffins for 15-18 minutes. Remove from the oven and let cool.



Äpple- och Kanelmuffins


30 g smält smör

20 ml olja

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

1 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

1 tsk kanel

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

2,5 msk crème fraiche

1 äpple, rivet


pärlsocker


Värm ugnen till 175 °C. Rör ihop smör, olja och socker tills allt är blandat. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och rör om väl. Rör i de torra ingredienserna, crème fraiche och rivet äpple. Häll smeten i muffinsformar. Toppa med pärlsocker. Grädda muffinsen i 15–18 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.