Ricotta-Spenatpaj
pajskal
50 g smör, kallt
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 salt
0,5 dl mjölk
fyllning
5 frysta spenatkuber, stekta
1 liten rödlök, stekt
250 g ricotta
2 ägg
1 dl riven parmesan
2 msk grädde
salt
vitlökspulver
nypa svartpeppar
nypa muskotnöt
För pajskalet blanda smör, mjöl, bakpulver och salt till en smulig massa. Blanda sedan i mjölken till en deg. Tryck degen i en pajform. Grädda pajskalet i 175 C graders ugn i 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet. Toppa med delade körsbärstomater. Grädda i 175 C grader ca 20 minuter.
Ricotta Spinach Pie
Pie crust
50 g butter, cold
1 dl wheat flour
1 dl rye flour
0.5 tsp baking powder
1/4 salt
0.5 dl milk
Filling
5 frozen spinach cubes, fried
1 small red onion, fried
250 g ricotta
2 eggs
1 dl grated parmesan
2 tbsp cream
salt
garlic powder
pinch of black pepper
pinch of nutmeg
For the pie crust, mix the butter, flour, baking powder and salt until crumbly. Then mix in the milk to form a dough. Press the dough into a pie dish. Bake the pie crust in a 175 C oven for 10 minutes.
Mix all the ingredients for the filling and pour into the pre-baked pie crust. Top with halved cherry tomatoes. Bake at 175 C for about 20 minutes.
0 Comments