Muffins blir så saftiga då de innehåller ricotta. Har du inte testat ricotta i bakverk måste du göra det. Jag smaksatte dessa muffin med rom och hallonsylt. Sylten kan man utesluta, men det blir gott. Ha en fin dag!

Muffins are so moist when they contain ricotta. If you haven't tried ricotta in baked goods, you have to. I flavored these muffins with rum and raspberry jam. You can omit the jam, but it's very delicious. Have a nice day!

Ricotta Rum Muffins

7 pcs


40 g butter, soft

1 dl sugar

1 small egg

0.5 dl ricotta

1 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

1/4 tsp rum extract

jam


Mix melted butter and sugar in a bowl. Add the egg and mix well. Stir in ricotta and then the remaining ingredients. Mix until everything is smooth. Pour the batter into muffin cups and add a dollop of jam in each. Bake at 175 C for about 15 minutes. Let cool.



Ricotta Rommuffins

7st


40 g smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

1 ägg

0,5 dl ricotta

1 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1/4 tsk romextrakt

sylt


Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i ricotta och sedan resterande ingredienser. Blanda tills allt är slätt. Häll smeten i muffinsformar och lägg en klick sylt i mitten. Grädda i 175 C i ca 15 minuter. Låt svalna.