En fruktig, smörig kakbit med eftermiddagskaffet är så gott. En stund av njutning. Jag tar mina kaffestunder på allvar och njuter av varje sekund. Nybryggt kaffe och en godbit till är allt jag behöver just där och då. Efter kaffestunden fortsätter livet och vardagsysslorna :).

A fruity, buttery piece of cake with afternoon coffee is so delicious. A moment of pleasure. I take my coffee moments seriously and enjoy every second. Freshly brewed coffee and a treat are all I need right then and there. After the coffee moment, life and everyday chores continue :).



Raspberry Crumb Squares


Crust and Crump Topping:

100 g butter

1 dl light brown sugar

2.5 dl all purpose flour

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt


Filling:

3 dl raspberries

2 tbsp light brown sugar

2 tbsp flour

1.5 tsp lemon juice


Preheat oven to 175 degrees C.  Line a baking pan with parchment paper, 18 cm x 18 cm. In a bowl, combine the crust ingredients. Set aside 0,5 dl of the mixture for later. Press remaining mixture into bottom of the prepared baking pan. In another bowl mash the raspberries, flour, sugar and lemon juice. Spoon over the crust. Sprinkle remaining crumbs over top of raspberry filling.  Bake at for 25-30 minutes or until top is golden brown.



Hallonsmulrutor


Botten och smultopping:

100 g smör

1 dl ljust farinsocker

2.5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt


Fyllning:

3 dl hallon

2 msk ljust farinsocker

2 msk mjöl

1.5 tsk citronsaft


Värm ugnen till 175 grader C. Klä en bakform med bakplåtspapper, 18 cm x 18 cm. Blanda ingredienserna till botten i en skål. Lägg åt sidan 0,5 dl av blandningen till senare. Tryck ut resterande blandning i botten av den förberedda bakformen. I en annan skål mosa hallon, mjöl, socker och citronsaft. Skeda hallonfyllningen på botten. Strö resterande smuldeg över hallonfyllningen. Grädda i 25-30 minuter eller tills toppen är gyllenbrun.