Raspberry Crumb Squares
Crust and Crump Topping:
100 g butter
1 dl light brown sugar
2.5 dl all purpose flour
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
Filling:
3 dl raspberries
2 tbsp light brown sugar
2 tbsp flour
1.5 tsp lemon juice
Preheat oven to 175 degrees C. Line a baking pan with parchment paper, 18 cm x 18 cm. In a bowl, combine the crust ingredients. Set aside 0,5 dl of the mixture for later. Press remaining mixture into bottom of the prepared baking pan. In another bowl mash the raspberries, flour, sugar and lemon juice. Spoon over the crust. Sprinkle remaining crumbs over top of raspberry filling. Bake at for 25-30 minutes or until top is golden brown.
Hallonsmulrutor
Botten och smultopping:
100 g smör
1 dl ljust farinsocker
2.5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Fyllning:
3 dl hallon
2 msk ljust farinsocker
2 msk mjöl
1.5 tsk citronsaft
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en bakform med bakplåtspapper, 18 cm x 18 cm. Blanda ingredienserna till botten i en skål. Lägg åt sidan 0,5 dl av blandningen till senare. Tryck ut resterande blandning i botten av den förberedda bakformen. I en annan skål mosa hallon, mjöl, socker och citronsaft. Skeda hallonfyllningen på botten. Strö resterande smuldeg över hallonfyllningen. Grädda i 25-30 minuter eller tills toppen är gyllenbrun.
0 Comments