These cookies are soft and moist. I like the texture of them and they remind me a bit of brownies :) That's why I named them brownie cookies. Have a nice day!
Moist Brownie Cookies
8 pcs
50 g butter, soft
1 1/4 dl light brown sugar
0.5 egg (30 g)
0.5 tsp pure vanilla extract
3/4 dl all-purpose flour
0.5 dl cocoa powder
1/4 tsp baking powder
Preheat the oven to 175 °C. Line a baking sheet with parchment paper.
In a bowl mix butter and sugar. Add the egg and vanilla, stir until combined. Add the dry ingredients and stir until combined.
With an ice cream scoop make small balls and place them on the baking sheet. Bake for approx. 8 minutes or until the cookies are slightly set. The top of the cookies shouldn't be wet but soft. Remove them from the oven and let them cool on the baking sheet for 10 minutes.
Browniecookies
8 st
50 g smör, mjukt
1 1/4 dl ljust farinsocker
0,5 ägg (30 g)
0,5 tsk vaniljextrakt
3/4 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1/4 tsk bakpulver
Värm ugnen till 175 °C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Blanda smör och socker i en skål. Blanda i ägg och vanilj. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Använd en glasskopa för att forma små bollar och lägg dem på bakplåten. Grädda i ca 8 minuter eller tills kexen har stelnat något. Kakornas ovansida ska inte vara blöt utan mjuk. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på bakplåten i 10 minuter.
0 Comments