Jag tar gärna en bit choklad med mitt kaffe. Och jag gillar kaffesmakande bakverk. Dessa cookies är knapriga i kanten och småsega i mitten. Och de har smak av kaffe och choklad. Mycket goda! Ha en fin dag!

I like to have a piece of chocolate with my coffee. And I like coffee-flavored pastries. These cookies are crunchy on the edges and chewy in the middle. And they taste like coffee and chocolate. Very tasty! Have a nice day!

Chewy Espresso Chocolate Cookies

8 cookies


55 g butter, soft

80 g light brown sugar

50 g castor sugar

0.5 tsp salt

1 small egg

0.5 tsp vanilla extract

75 g all-purpose flour

1.5 tsp instant espresso powder

1/4 tsp baking powder

60 g chocolate chips


In a bowl, stir together the butter, sugars and salt until smooth.

Whisk in the egg and vanilla. Add the flour and baking soda, do not overmix. Add the chocolate chunks, and chill the dough for 30 minutes. Preheat oven to 175°C. Scoop the dough with an ice-cream scoop onto a parchment paper-lined baking sheet, leaving space between the cookies. Bake for 12-15 minutes, until the edges have started to brown. Cool completely before serving.



Sega Espresso-Choklacookies

8 cookies


55 g smör, mjukt

80 g ljust farinsocker

50 g strösocker

0,5 tsk salt

1 litet ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

75 g vetemjöl

1,5 tsk snabb espressopulver

1/4 tsk bakpulver

60 g chokladknappar


I en skål, rör ihop smör, socker och salt tills det är slätt. Vispa i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl och bikarbonat, blanda snabbt ihop. Tillsätt chokladbitarna och kyl degen i 30 minuter. Värm ugnen till 175°C. Skopa upp degen med en glasskopa på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 12-15 minuter, tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt innan servering.