Muffins med en smak av banan. Jag hade en öppnad banankrämstölk hemma och för att inget skall gå till spillo bakade jag med en del. Och resultatet blev dessa goda muffins. När muffinsen svalnat gjorde jag en liten grop i dem och fyllde med mer banankräm och dekorerade med torkade chokladbananer. Mums!

Muffins with a banana flavor. I had an opened banana custard carton at home and so that nothing would go to waste I baked with some. And the result was these delicious muffins. When the muffins cooled, I made a small hole in them and filled with more banana custard and decorated with dried chocolate bananas. Yum!


Banana Custard Muffins


30 g butter, melted

20 ml oil

1 dl light brown sugar

1 large egg

1 tsp vanilla extract

1.5 dl all purpose flour

3/4 tsp baking powder

0.5 tsp cinnamon

one pinch of salt

3/4 dl banana custard


Heat the oven to 175 °C. Mix butter, oil and sugar until combined. Add egg and vanilla extract and mix well. Stir in dry ingredients and banana custard. Pour batter into 5 muffin tins. Bake the muffins for 18-20 minutes. Remove from oven and let cool.



Banankrämsmuffins


30 g smält smör

20 ml olja

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

1 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

0,5 tsk kanel

en nypa salt

3/4 dl banankräm / pudding


Värm ugnen till 175 °C. Rör ihop smör, olja och socker tills allt är blandat. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och rör om väl. Rör i de torra ingredienserna och banankräm. Häll smeten i 5 muffinsformar.  Grädda muffinsen i 18-20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.