Om man vill ha lite mer festligare muffins fyller man dem med t.ex. mandelkräm. Jag köpte mandelkrämen på Lidl och den har även små bitar av hasselnötter i sig. Mandelkrämen är ganska söt i sig så dessa muffins kommer stilla sötsuget. Jag dekorerade även några muffins med smält mandelkräm. Goda och trevligt med fyllningen. Ha en fin dag!

If you want a little more festive muffins, fill them with, for example, almond cream. I bought the almond cream at Lidl and it also has small pieces of hazelnuts in it. The almond cream is quite sweet in itself so these muffins will satisfy your sweet tooth. I also decorated some muffins with melted almond cream. Delicious and nice with the filling. Have a lovely day!


Almond Cream filled Maple Muffins

5 pcs


40 g butter, melted

20 ml vegetable oil

0.5 dl brown sugar

0.5 dl maple syrup

1 large egg

0.5 tsp vanilla extract

0.5 dl cream cheese

1.5 dl all purpose flour

0.5 tsp cinnamon

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Filling:

almond cream


Pre-heat the oven to 175 C degrees. 

In a bowl, stir together the butter, oil, sugar and maple syrup. Add the egg, cream cheese and vanilla. Mix until well combined. Then add the dry ingredients, mix together until just incorporated. Spoon the batter into muffins cups and put a teaspoon of the filling in the middle. Bake for 18-20 minutes. 



Mandelkrämsfyllda Lönnsirapsmuffins

5 st


40 g smält smör

20 ml matolja

0,5 dl farinsocker

0,5 dl lönnsirap

1 stort ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

0,5 dl färskost

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk kanel

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


fyllning:

mandelkräm


Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop smör, olja, socker och lönnsirap i en skål. Tillsätt ägg, färskost och vanilj. Blanda tills allt är väl blandat. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda tills allt precis blandats. Häll smeten i muffinsformar och lägg i en tesked mandelkräm. Grädda i 18–20 minuter.