Almond Cream filled Maple Muffins
5 pcs
40 g butter, melted
20 ml vegetable oil
0.5 dl brown sugar
0.5 dl maple syrup
1 large egg
0.5 tsp vanilla extract
0.5 dl cream cheese
1.5 dl all purpose flour
0.5 tsp cinnamon
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Filling:
almond cream
Pre-heat the oven to 175 C degrees.
In a bowl, stir together the butter, oil, sugar and maple syrup. Add the egg, cream cheese and vanilla. Mix until well combined. Then add the dry ingredients, mix together until just incorporated. Spoon the batter into muffins cups and put a teaspoon of the filling in the middle. Bake for 18-20 minutes.
Mandelkrämsfyllda Lönnsirapsmuffins
5 st
40 g smält smör
20 ml matolja
0,5 dl farinsocker
0,5 dl lönnsirap
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 dl färskost
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk kanel
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
fyllning:
mandelkräm
Värm ugnen till 175 grader.
Rör ihop smör, olja, socker och lönnsirap i en skål. Tillsätt ägg, färskost och vanilj. Blanda tills allt är väl blandat. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda tills allt precis blandats. Häll smeten i muffinsformar och lägg i en tesked mandelkräm. Grädda i 18–20 minuter.
0 Comments