Muffins med blåbär och vanilj är dagens recept. Jag använde vaniljkvarg i smeten, men även naturell kvarg funkar. Jag bruka ibland när jag bakar ta en del smör och en del olja. Oljan gör att bakverken blir saftigare. Så det är ett tips från mig :) Ha en fin dag!

Muffins with blueberries and vanilla are today's recipe. I used vanilla quark in the batter, but natural quark also works. I sometimes use one part butter and one part oil when baking. The oil makes the pastries moister. So that's a tip from me :) Have a nice day!


Vanilj-Blåbärsmuffins

4 st


40 g mjukt smör

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

0,5 dl vaniljkvarg

1 stort ägg

3/4 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

3/4 dl blåbär


Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt kvarg och rör tills det är fluffigt. Blanda i ägget och vaniljen. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och blåbär. Mixa till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna.



Vanilla Blueberry Muffins

4 pcs


40 g butter, soft

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

0.5 dl vanilla quark

1 large egg

3/4 tsp vanilla extract

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

3/4 dl blueberries


Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the quark and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the vanilla. Add flour, baking powder, salt and blueberries. Mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Bake for about 15-20 minutes. Let cool.