Denna sommar har jag ätit så mycket bär, frukt och melon. De är i säsong och är så saftiga och söta då måste jag passa på. Jag äter inte dem bara som de är utan jag bakar gärna med bär och frukt också. Dagens recept är hallonmuffins med smul, så goda!

This summer I have eaten so many berries, fruit and melon. They are in season and are so moist and sweet that I have to take advantage of them. I don't just eat them as they are, I also like to bake with berries and fruit. Today's recipe is raspberry muffins with crumbs, so delicious!


Hallonmuffins med Smul

6 st


Smuldeg:

15 g smör

1 msk socker

0,5 dl vetemjöl


Muffinssmet:

60 g smör, mjukt

1 dl socker

1 ägg

0,5 dl grekisk yoghurt

0,5 tsk vaniljextrakt

3/4 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1,5 dl hallon


Börja med smuldegen, blanda ihop alla ingredienser tills smulor formas. Ställ åt sidan. Värm ugnen til 175 C grader. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i yoghurt och vanilj. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt och blanda tills allt är blandat. Blanda sedan försiktigt i hallonen. Fördela smeten i muffinsformar. Toppa med smuldegen. Grädda i ca 15 minuter. 



Raspberry Muffins with Crumbs

6 pcs


Crumbs:

15 g butter

1 tbsp sugar

0.5 dl wheat flour


Muffins batter:

60 g butter, soft

1 dl sugar

1 egg

0.5 dl Greek yogurt

0.5 tsp vanilla extract

3/4 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

1.5 dl raspberries


Start with the crumbs, mix all ingredients together until crumbs form. Set aside. Preheat oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in yogurt and vanilla. Then add flour, baking powder and salt and mix until everything is mixed. Then carefully mix in the raspberries. Divide the batter into muffin cups. Top with the crumbs. Bake for about 15 minutes.