6 st
Smuldeg:
15 g smör
1 msk socker
0,5 dl vetemjöl
Muffinssmet:
60 g smör, mjukt
1 dl socker
1 ägg
0,5 dl grekisk yoghurt
0,5 tsk vaniljextrakt
3/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1,5 dl hallon
Börja med smuldegen, blanda ihop alla ingredienser tills smulor formas. Ställ åt sidan. Värm ugnen til 175 C grader. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i yoghurt och vanilj. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt och blanda tills allt är blandat. Blanda sedan försiktigt i hallonen. Fördela smeten i muffinsformar. Toppa med smuldegen. Grädda i ca 15 minuter.
Raspberry Muffins with Crumbs
6 pcs
Crumbs:
15 g butter
1 tbsp sugar
0.5 dl wheat flour
Muffins batter:
60 g butter, soft
1 dl sugar
1 egg
0.5 dl Greek yogurt
0.5 tsp vanilla extract
3/4 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
1.5 dl raspberries
Start with the crumbs, mix all ingredients together until crumbs form. Set aside. Preheat oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in yogurt and vanilla. Then add flour, baking powder and salt and mix until everything is mixed. Then carefully mix in the raspberries. Divide the batter into muffin cups. Top with the crumbs. Bake for about 15 minutes.
0 Comments