En enkel sylt gjord med chiafrön. Chiafrön är rika på fibrer, omega-3 och protein. Jag tillsatte ingen sötning för att nektarinerna är så söta. Mycket gott! Ha en bra dag.
A simple jam made with chia seeds. Chia seeds are rich in fiber, omega-3 and protein. I didn't add any sweetener because the nectarines are so sweet. Very tasty! Have a great day.
Nectarine Chia Jam
4 nectarines
2 tbsp water
1 tbsp chia seeds
De-stone the fruit and cut them into small chunks. Add to a pan with the water and bring to a simmer. Cook for about 5-10 minutes, stirring occasionally. When the fruit is soft, stir and mash to break up some of the chunks. Leave to cool for 5 mins. Add the chia seeds and then spoon the jam into sterilized jars. The jam will be fine for up to a week in the fridge.
Nektarin-Chiasylt
4 nektariner
2 msk vatten
1 msk chiafrön
Kärna ur frukten och skär den i små bitar. Lägg i en kastrull med vatten och låt sjuda. Koka i cirka 5-10 minuter under omrörning då och då. När frukten är mjuk, rör om och mosa bitarna. Låt svalna i 5 minuter. Tillsätt chiafrön och lägg sedan sylten i steriliserade burkar. Sylten håller sig i upp till en vecka i kylskåpet.
0 Comments