Donitskaka
25 g smör, smält
1/4 dl olja
1 dl kvarg
1 ägg
0,5 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma
en nypa salt
Glasyr:
florsocker
vatten
vaniljextrakt
Blanda smör, olja, kvarg och ägg i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Blanda försiktigt tiulls allt är blandat. Häll smeten i en liten smord och mjölad sockerkaksform. Grädda i 175 C grader i ca 30 minuter. Dekorera med en glasyr gjord på florsocker, vatten och vaniljextrakt.
Donut Cake
25 g butter, melted
1/4 dl oil
1 dl quark
1 egg
0.5 dl sugar
1 dl wheat flour
0.5 dl potato flour
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
0.5 tsp vanilla sugar
0.5 tsp cardamom
a pinch of salt
Glaze:
icing sugar
water
vanilla extract
Mix butter, oil, quark and egg in a bowl. Then add the dry ingredients. Mix gently until everything is mixed. Pour the batter into a small greased and floured bundt cake tin. Bake at 175 C degrees for about 30 minutes. Decorate with a glaze made from icing sugar, water and vanilla extract.
0 Comments