En kaka som påminner lite om donits till smaken. Mycket god och jag tycker att den är godare följande dag. När jag var barn fanns det att köpa i affären minidonitser som hade en kakliknande konsistens och jag minns att de var riktigt goda. Kanske de finns än i dag! Ha en fin dag vänner!

A cake that tastes a bit like donuts. Very tasty and I think it tastes better the next day. When I was a kid, you could buy mini donuts in the store that had a cake-like consistency and I remember they were really good. Maybe they still exist today! Have a nice day friends!


Donitskaka


25 g smör, smält

1/4 dl olja

1 dl kvarg

1 ägg

0,5 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

0,5 tsk bakpulver

1/4 tsk bikarbonat

0,5 tsk vaniljsocker

0,5 tsk kardemumma

en nypa salt


Glasyr:

florsocker

vatten

vaniljextrakt


Blanda smör, olja, kvarg och ägg i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Blanda försiktigt tiulls allt är blandat. Häll smeten i en liten smord och mjölad sockerkaksform. Grädda i 175 C grader i ca 30 minuter. Dekorera med en glasyr gjord på florsocker, vatten och vaniljextrakt. 



Donut Cake


25 g butter, melted

1/4 dl oil

1 dl quark

1 egg

0.5 dl sugar

1 dl wheat flour

0.5 dl potato flour

0.5 tsp baking powder

1/4 tsp baking soda

0.5 tsp vanilla sugar

0.5 tsp cardamom

a pinch of salt


Glaze:

icing sugar

water

vanilla extract


Mix butter, oil, quark and egg in a bowl. Then add the dry ingredients. Mix gently until everything is mixed. Pour the batter into a small greased and floured bundt cake tin. Bake at 175 C degrees for about 30 minutes. Decorate with a glaze made from icing sugar, water and vanilla extract.