Karamelliserad lök är otroligt gott. Jag gör det bara för sällan. Jag hörde av mig till pappa och frågade om han använder socker eller sirap när han gör karamelliserad lök. Och han svarade socker! Så socker blev det och jag tror att jag lyckades göra nästan lika god som pappas :) Ha en fin dag!

Caramelized onions are incredibly delicious. I just make them too rarely. I contacted my dad and asked if he uses sugar or syrup when he makes caramelized onions. And he said sugar! So sugar it was and I think I managed to make it almost as good as dad's :) Have a nice day!


Karamelliserad Lök


4 lökar

2 msk smör

1 msk matolja

1 tsk socker

salt


Skala och skiva löken. Stek löken på låg värme i smöret och oljan i en kastrull, tills den blir mjuk, 15-20 minuter. Löken ska få en brun färg. Rör om då och då. Strö på sockret och låt det steka med i några minuter. Rör runt då och då. Smaksätt löken med salt.



Caramelized Onions


4 onions

2 tbsp butter

1 tbsp oil

1 tsp sugar

salt


Peel and slice the onion. Fry the onion over low heat in the butter and oil in a saucepan, until soft, 15-20 minutes. The onion should turn brown. Stir occasionally. Sprinkle with sugar and fry for a few minutes. Stir occasionally. Season the onion with salt.