En saftig god kaka med blåbär och citroncurd. Om man inte har citroncurd kan man använda citronzest i smeten. Så god med färska blåbär. Ha en fin dag vänner!

A moist and delicious cake with blueberries and lemon curd. If you don't have lemon curd, you can use lemon zest in the batter. So delicious with fresh blueberries. Have a nice day friends!


Blåbärskaka


100 g smör 

3/4 dl socker

1 ägg

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

0,5 dl citroncurd

3 dl blåbär


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken till en slät smet. Bred 3/4 av smeten i en form, 20 cm x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Klicka på citroncurd och lägg på blåbären. Klicka sedan på resterande smet. Grädda i 175 C i ca 30 minuter. 



Blueberry Cake


100 g butter

3/4 dl sugar

1 egg

2.5 dl wheat flour

1 tsp baking powder

0.5 dl milk

0.5 dl lemon curd

3 dl blueberries


Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in the dry ingredients together with the milk to a smooth batter. Spread 3/4 of the batter into a 20 cm x 15 cm tin, lined with baking paper. Spread on the lemon curd and add the blueberries. Then dollop on the remaining batter. Bake at 175 C for about 30 minutes.