Blåbärskaka
100 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
0,5 dl citroncurd
3 dl blåbär
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken till en slät smet. Bred 3/4 av smeten i en form, 20 cm x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Klicka på citroncurd och lägg på blåbären. Klicka sedan på resterande smet. Grädda i 175 C i ca 30 minuter.
Blueberry Cake
100 g butter
3/4 dl sugar
1 egg
2.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
0.5 dl milk
0.5 dl lemon curd
3 dl blueberries
Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in the dry ingredients together with the milk to a smooth batter. Spread 3/4 of the batter into a 20 cm x 15 cm tin, lined with baking paper. Spread on the lemon curd and add the blueberries. Then dollop on the remaining batter. Bake at 175 C for about 30 minutes.
0 Comments