Dagens recept är muffins med en fyllning av vitchokladpasta och vitchoklad toppade med ett smul med nötter i. Ja, ni hör ju hur gott det låter :) Godaste fikat!

Today's recipe is muffins with a filling of white chocolate spread and white chocolate topped with a crumble with nuts in it. Yes, you can hear how delicious it sounds :) The most delicious muffins to have with your coffee!


Vitchoklad Smulmuffins 
4st

40 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

0,5 dl creme fraiche

1 stort ägg

3/4 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


vitchokladpasta 

vitchokladbollar eller bitar av choklad


Nöt-Smuldeg:

25 g smör, kallt

1,5 msk ljust farinsocker

0,5 dl mjöl

1 msk pistagenötter & pekannötter, hackade


Smuldeg: I en skål rör ihop smör, mjöl, socker, och nötter till en smulig konsistens. Ställ åt sidan.


Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och toppa med en klick vitchokladpasta och lägg i chokladen. Strö på smuldegen. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna. 




White Chocolate Crumb Muffins

4 pcs


40 g butter, softened

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

0.5 dl creme fraiche

1 large egg

3/4 tsp vanilla extract

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt


white chocolate spread

white chocolate balls or pieces of chocolate


Nut Crumbs:

25 g butter, cold

1.5 tbsp light brown sugar

0.5 dl flour

1 tbsp pistachio nuts & pecan nuts, chopped


Crumbs: In a bowl, stir together butter, flour, sugar and nuts until crumbly. Set aside.


Preheat oven to 175 C degrees. Stir together butter, oil and sugar until well mixed. Add creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in egg and vanilla. Add flour, baking powder and salt. Mix until smooth. Pour the batter into muffin tins and top with a dollop of white chocolate spread and add the chocolate. Sprinkle with the crumble topping. Bake for about 15-20 minutes. Let cool.