Hallon Yoghurt Smulkaka
75 g smör, mjukt
0,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1 ägg
1 dl yoghurt
0,5 dl socker
1 dl hallon
Värm ugnen till 175 C. Blanda smör och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker till en smulig blandning. Ta hälften av blandningen och platta ut i en bakplåtspappersklädd bakform, 20 cm x 10 cm. Lägg på hallon. Blanda ägg, yoghurt och socker. Häll blandningen på hallonen och smula på resterande smuldeg. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna.
Raspberry Yogurt Crumb Cake
75 g butter, soft
0.5 dl sugar
1.5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
Filling:
1 egg
1 dl yogurt
0.5 dl sugar
1 dl raspberries
Preheat oven to 175 C. Mix butter and sugar. Add flour, baking powder and vanilla sugar to a crumbly mixture. Take half of the mixture and flatten it out in a baking dish lined with baking paper, 20 cm x 10 cm. Add raspberries. Mix eggs, yogurt and sugar. Pour the mixture over the raspberries and crumble the remaining crumb mixture. Bake for about 30 minutes. Let cool.
0 Comments