En god smulkaka med en krämig fyllning och hallon. Hallonen är så goda just nu och ger god smak till bakverk. Vilka är dina favoritbär? Ha en fin dag!

A delicious crumb cake with a creamy filling and raspberries. Raspberries are so delicious right now and add great flavor to baked goods. What are your favorite berries? Have a nice day!


Hallon Yoghurt Smulkaka


75 g smör, mjukt

0,5 dl socker

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker


Fyllning:

1 ägg

1 dl yoghurt

0,5 dl socker

1 dl hallon


Värm ugnen till 175 C. Blanda smör och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker till en smulig blandning. Ta hälften av blandningen och platta ut i en bakplåtspappersklädd bakform, 20 cm x 10 cm. Lägg på hallon. Blanda ägg, yoghurt och socker. Häll blandningen på hallonen och smula på resterande smuldeg. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna. 



Raspberry Yogurt Crumb Cake


75 g butter, soft

0.5 dl sugar

1.5 dl flour

1 tsp baking powder

1 tsp vanilla sugar


Filling:

1 egg

1 dl yogurt

0.5 dl sugar

1 dl raspberries


Preheat oven to 175 C. Mix butter and sugar. Add flour, baking powder and vanilla sugar to a crumbly mixture. Take half of the mixture and flatten it out in a baking dish lined with baking paper, 20 cm x 10 cm. Add raspberries. Mix eggs, yogurt and sugar. Pour the mixture over the raspberries and crumble the remaining crumb mixture. Bake for about 30 minutes. Let cool.