En krämig och smakrik paj som stillar sötsuget. Denna kan med fördel serveras med vaniljglass eller vispad grädde. Man kan även byta ut fyllningen till t.ex. sylt, bär, jordnötssmör... Gott!

A creamy and tasty pie that satisfies your sweet tooth. This can be served with vanilla ice cream or whipped cream. You can also change the filling to, for example, jam, berries, peanut butter... Delicious!


Nutella Smulpaj

2 pajer


Pajdeg:

1 1/4 dl vetemjöl

3 msk strösocker

1/4 tsk bakpulver

70 g smör


Fyllning:

1 dl nutella


Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver. Tillsätt smöret. Arbeta snabbt till en deg. Ställ degen i kylskåp i 15-30 minuter. Tryck ut halva degen i två pajformer. Lägg andra halvan av pajdegen tillbaka i kylskåpet. Grädda pajbotten i ugnen i 175°C i 10 minuter. Fyll pajskalen med nutella och smula på resterande deg. Grädda i ugnen i 175°C i ca 20 minuter tills gyllene. 



Nutella Crumble Pie

2 pies


Pie dough:

1 1/4 dl wheat flour

3 tbsp granulated sugar

1/4 tsp baking powder

70 g butter


Filling:

1 dl nutella


Mix wheat flour, granulated sugar and baking powder. Add the butter. Work quickly into a dough. Refrigerate the dough for 15-30 minutes. Press half the dough into two pie tins. Put the other half of the pie dough back in the refrigerator. Bake the pie base in the oven at 175°C for 10 minutes. Fill the crust with nutella and crumble on top the remaining dough. Bake in the oven at 175°C for about 20 minutes until golden.