Jag kallar dessa muffins för mazariner för det är vad det smakar. Mandelmassan och mandelessensen ger dem en otroligt god smak. Och tillsammans med blåbären blir det saftigt goda. Idag blir det en väldigt god fika :).

I call these muffins Mazarins because that's what they taste like. The almond paste and almond essence give them an incredibly good taste. And together with the blueberries they are moist and delicious. Today my afternoon coffee will be really enjoyable. 


Mazarin-Blåbärsmuffins
5 st

40 g smör, mjukt
40 g mandelmassa, riven
0,5 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
3/4 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
1/8 tsk mandelessens
blåbär

Värm ugnen till 175 C grader. Blanda smör, riven mandelmassa och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn och tjock smet. Fyll muffinsformarna med smeten och tryck i några blåbär i varje. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna helt. 


Mazarin Blueberry Muffins
5 pcs

40 g butter, soft
40 g almond paste, grated
0.5 dl light brown sugar
1 small egg
3/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract
1/8 tsp almond essence
blueberries

Preheat oven to 175 C degrees. Mix butter, grated almond paste and sugar in a bowl. Add the rest of the ingredients and mix until smooth and thick. Fill the muffin tins with the batter, and press a few blueberries in each. Bake in the oven for about 15 minutes or until golden brown. Let cool completely.