Mango och kardemumma är en god smakkombination och i Indien används de flitigt ihop. Använd gärna en smakrik och söt mango för att få ut så mycket av smaken. Ha en fin dag!

Mango and cardamom are a great flavor combination and are often used in cooking and baking in India. Use a flavorful and sweet mango to get the most out of the flavor. Have a nice day!


Mango Cardamom Muffins 

6 pcs


50g butter, at room temperature

0.5 dl brown light sugar

1 egg, at room temperature

0.5 dl mango puree

0.5 tsp vanilla extract

1 1/4 dl all purpose flour

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp cardamom

one pinch of salt


Preheat oven at 175 degrees C. Stir together the butter and sugar. Add the egg, mango puree and vanilla extract and blend it in. Stir in the dry ingredients. Take care not to over mix. Transfer the batter into muffin cups. Bake for about 12-15 minutes.



Mango Kardemummamuffins

6 st


50 g smör, rumstempererat

0,5 dl ljust farinsocker

1 ägg, rumstempererat

0,5 dl mangopuré

0,5 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk kardemumma

en nypa salt


Värm ugnen till 175 grader C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägg, mangopuré och vaniljextrakt och blanda. Blanda försiktigt i de torra ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i cirka 12-15 minuter.