Till midsommar gjorde jag min egna sill på aubergine. Den blev verkligen så god och aubergine har en bra textur som påminner om sill. Enkelt och så gott!

For midsummer I made my own herring on eggplant. It really turned out so good and eggplant has a nice texture that reminds of herring. Simple and so delicious!


Auberginesill


1 aubergine

1 dl ricotta

1 msk majonnäs

1 tsk senap

dill

salt

lite ättika från saltgurka eller citronjuice


Skala auberginen och skär den i skivor. Koka skivorna i saltat vatten. De ska bli mjuka men fortfarande hålla ihop och tåla att hanteras.

Låt auberginen rinna av och tryck försiktigt ut överflödigt vatten. Blanda ihop ricotta, majonnäs, senap, dill, salt och ättika. Smaka av och blanda sedan med aubergineskivorna. Förvara i kylen. 



Eggplant Herring


1 eggplant

1 dl ricotta

1 tbsp mayonnaise

1 tsp mustard

dill

salt

vinegar or lemon juice, if desired


Peel the eggplant and cut it into slices. Boil the slices in salted water. They should be soft but still hold together and can be handled. Drain the eggplant and gently squeeze out excess water. Mix together the ricotta, mayonnaise, mustard, dill, salt and vinegar. Taste and then add the eggplant. Store in the refrigerator.