Smulkaka med Jordgubbar
1 ägg
1 dl socker
40 g smör, mjukt
0,5 dl creme fraiche
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
100 g jordgubbar, skivade
1 tsk potatismjöl
0,5 tsk citronskal
Smuldeg
25 g smör
0,5 dl socker
0,5 dl vetemjöl
Blanda ägg och socker. Blanda i smält smör och creme fraiche. Blanda sedan i resterande ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd bakform, 20 cm x 15 cm. Blanda de skivade jordgubbarna med potatismjöl och citronskal. Lägg dem på smeten.
Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och strö på jordgubbarna. Grädda i 175 C ugn i ca 30 minuter. Låt svalna.
Crumb Cake with Strawberries
1 egg
1 dl sugar
40 g butter, softened
0.5 dl creme fraiche
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla sugar
100 g strawberries, sliced
1 tsp potato flour
0.5 tsp lemon zest
Crumbs
25 g butter
0.5 dl sugar
0.5 dl wheat flour
Mix egg and sugar. Mix in melted butter and creme fraiche. Then mix in the remaining ingredients to a smooth batter. Pour the batter into a baking dish lined with baking paper, 20 cm x 15 cm. Mix the sliced strawberries with potato flour and lemon zest. Place them on the batter.
Mix the ingredients for the crumbs and sprinkle over the strawberries. Bake in a 175 C oven for about 30 minutes. Let cool.
0 Comments