Jordgubbarna är så goda nu och jag är väldigt förtjust i Magnum sorten. Dessa goda rutor med smul och skivade jordgubbar är sommar i en kaka. Ha en fin dag var du än är! 

The strawberries are so delicious now and I really like the Magnum variety. These delicious squares with crumble and sliced ​​strawberries are summer in a cake. Have a nice day wherever you are!



Smulkaka med Jordgubbar

             

1 ägg         

1 dl socker                             

40 g smör, mjukt 

0,5 dl creme fraiche

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker


100 g jordgubbar, skivade

1 tsk potatismjöl

0,5 tsk citronskal


Smuldeg

25 g smör

0,5 dl socker

0,5 dl vetemjöl


Blanda ägg och socker. Blanda i smält smör och creme fraiche. Blanda sedan i resterande ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd bakform, 20 cm x 15 cm. Blanda de skivade jordgubbarna med potatismjöl och citronskal. Lägg dem på smeten. 

Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och strö på jordgubbarna. Grädda i 175 C ugn i ca 30 minuter. Låt svalna. 



Crumb Cake with Strawberries


1 egg

1 dl sugar

40 g butter, softened

0.5 dl creme fraiche

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla sugar


100 g strawberries, sliced

1 tsp potato flour

0.5 tsp lemon zest


Crumbs

25 g butter

0.5 dl sugar

0.5 dl wheat flour


Mix egg and sugar. Mix in melted butter and creme fraiche. Then mix in the remaining ingredients to a smooth batter. Pour the batter into a baking dish lined with baking paper, 20 cm x 15 cm. Mix the sliced ​​strawberries with potato flour and lemon zest. Place them on the batter.

Mix the ingredients for the crumbs and sprinkle over the strawberries. Bake in a 175 C oven for about 30 minutes. Let cool.