Cranberry Pumpkin Seed Muffins
6 pcs
40 g butter, soft
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
0.5 dl creme fraiche
1 large egg
3/4 tsp vanilla extract
1 1/4 dl wheat flour
1 tsp cranberry powder
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
1 tsp orange zest
0,5 dl dried cranberries
2 tbsp pumpkin seeds
Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the vanilla. Add flour, cranberry powder, baking powder, salt, orange zest, cranberries and pumpkin seeds. Mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Bake for about 15 minutes. Let cool.
Tranbärs- och Pumpafrömuffins
6 st
40 g smör, mjukt
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
0,5 dl crème fraiche
1 stort ägg
3/4 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk tranbärspulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 tsk apelsinskal
0,5 dl torkade tranbär
2 msk pumpafrön
Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt crème fraichen och rör tills det är lätt och fluffigt. Blanda i ägget och vaniljen. Tillsätt mjöl, tranbärspulver, bakpulver, salt, apelsinskal, tranbär och pumpafrön. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
0 Comments