8 cookies
55 g butter, soft
80 g light brown sugar
50 g granulated sugar
0.5 tsp salt
1 small egg
0.5 tsp vanilla extract
60 g all-purpose flour
15 g cocoa powder
1/4 tsp baking powder
marmalade sweets, chopped
In a bowl, stir together the butter, sugars and salt until smooth.
Whisk in the egg and vanilla. Add the flour, cocoa powder and baking powder, do not overmix. Add the marmalade, and chill the dough for 30 minutes. Preheat oven to 175°C. Scoop the dough with an ice-cream scoop onto a parchment paper-lined baking sheet, leaving space between the cookies. Bake for 12-15 minutes, until the edges have started to brown. Cool completely before serving.
Choklad Marmeladcookies
8 cookies
55 g smör, mjukt
80 g ljust farinsocker
50 g strösocker
0,5 tsk salt
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
60 g vetemjöl
15 g kakaopulver
1/4 tsk bakpulver
marmeladgodis, i bitar
I en skål, rör ihop smör, socker och salt tills det är slätt. Vispa i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl, kakaopulver och bakpulver, blanda snabbt ihop. Tillsätt marmeladen och kyl degen i 30 minuter. Värm ugnen till 175°C. Skopa upp degen med en glasskopa på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 12-15 minuter, tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt innan servering.
0 Comments