Sega cookies med chokladsmak. Jag blandade i bitar av marmelad. Tips om du har godis som inte äts upp, blanda ner i kexsmeten eller i andra bakverk :) Mums!

Chewy cookies with chocolate flavor. I mixed in pieces of marmalade. Tip if you have candy that is not eaten, mix it into the cookie dough or other baked goods :) Yum!


Chocolate Marmalade Cookies

8 cookies


55 g butter, soft

80 g light brown sugar

50 g granulated sugar

0.5 tsp salt

1 small egg

0.5 tsp vanilla extract

60 g all-purpose flour

15 g cocoa powder

1/4 tsp baking powder

marmalade sweets, chopped


In a bowl, stir together the butter, sugars and salt until smooth.

Whisk in the egg and vanilla. Add the flour, cocoa powder and baking powder, do not overmix. Add the marmalade, and chill the dough for 30 minutes. Preheat oven to 175°C. Scoop the dough with an ice-cream scoop onto a parchment paper-lined baking sheet, leaving space between the cookies. Bake for 12-15 minutes, until the edges have started to brown. Cool completely before serving.



Choklad Marmeladcookies

8 cookies


55 g smör, mjukt

80 g ljust farinsocker

50 g strösocker

0,5 tsk salt

1 litet ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

60 g vetemjöl

15 g kakaopulver

1/4 tsk bakpulver

marmeladgodis, i bitar


I en skål, rör ihop smör, socker och salt tills det är slätt. Vispa i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl, kakaopulver och bakpulver, blanda snabbt ihop. Tillsätt marmeladen och kyl degen i 30 minuter. Värm ugnen till 175°C. Skopa upp degen med en glasskopa på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 12-15 minuter, tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt innan servering.